onsdag 30 januari 2013

Måndagens hoppning

Man såg redan när man klev in i ridhuset att det här blir jobbigt, Bodyjump var ordet!
Jag började bli lite orolig att min häst inte skulle orka så mycket eftersom det hade gått 30min från det att jag börja rida fram, första gruppen va sena och kamraterna i min grupp var sena, det vart mycket skritt..
Vår hoppfröken pluggar och i förra veckan hade hon varit på nån föreläsning om metanlträning och målbild, nåt åt det hållet gick föreläsningen ut på iallafall och hon drog lite från den och gav oss en uppgift till gång:

Sätt på 3mål för hästen och 3mån en själv, herregud tänkte jag..hur ska det gå?
Jag som är så dålig på att analysera, göra en plan och framförallt hur ska man nå planen!
Men så insåg jag, har juh faktiskt börjat med lite av mina mål

3mål för hästen:
-Träna kondition, 1dag/v
-Debutera MSV:C1 på 60%(slutet av året)
-Lasta sig själv


3mål för mig själv:
-Kondition o stryka
-Fortsätta ta hand om min rygg
-Föra ordentlig hästdagbok= Ordning och reda

Som hon sa, det är alltid lätt att sätta för många mål på en gång! Det här är mål som jag känner att jag måste få rutin på bara så kommer det inte bli "jobbigt", har ni nån målbild för 2013?

Åter till hoppningen och idag vart jag lite "förbannad" eftersom "tränar beachen"(hörnan med värmelampa för tränarna) där satt det en person och en massa kläder och då kan man absoooolut inte gå där och nu har vi stått på samma stall, samma ridhus, samma omgivning i 4år, ursäkta men man blir juh irri!
Dagens övning kändes rätt basic och det är skönt med lite sånt ibland och är förvånad över att min häst orka så pass ändå, kanse har dom få konditions passen gjort nåt med flåset(?)

Travbommar medellinjen, rakt fram, vänster galopp, volten med sockerbitarna och sedan fortsätta långsidan i kombinationen
Det var en ganska korta avstånd så man kunde inte fläska på hur som, att ha en "stor" galopp i normalt tempo, inte helt lätt..
Väntar på film!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar