fredag 4 september 2009

Vilken jäkla sugga!!

Gårdagens ute ritt m Sandra och hennes rullande köttbulle, Aspan!=p
Eftersom vi skulle till Upp***** först och kolla på hoppträning och sedan åka bort och pussa lite på Casper som skulle gått på bete hela september ut, men hans beteskompis på Brollsta vart skadad och fick inte gå ute mer..så då får han göra en visit på Norrtorp istället..och gissa om han är överlycklig, 2st budar för sig själv..det är inte alla killar som får det!=p
I all stress mot klockan, som alltid ska rusa iväg när man har som trevligast..så bar det iväg från det ena stallet till den andra, nämligen vårt eget Brollsta..
Medans jag mocka så borsta Sandra hästarna så for vi iväg ut i halvmörker på ängen med ett lätt dugg regn över oss..eftersom dom plöjt upp åker så kom vi inte hela vägen runt så vi tänkte prova och rida runt den andra LILLA ängen som vi fått tillåtelse till o eftersom det va lite mörkt så såg man inte riktig hur LITEN den var..det första vi såg när vi kom över på äng nr 2, att det kom nån gåendes där, hallå..vem är ute å går där nu..?! Å Hoffa börja frusta och flåsa och undra va det var för konstig, jaja..den kom vi förbi..saken tillhör att det stod flera väghinder lite längre bort..där stod Peppe m 2st kompisar och en fyrhjuling m kärra baktill..jaha, där ville vi inte riktig gå tyckte Hoffa, så Peppe va snäll m en hjälpande hand och ledde förbi Hoffa..och helt plötsligt säger han(när vi närmar oss fylhjuling) va beredd nu..det ligger en gris på flaket?! Va?! En gris?! Sandras dubbelgångare va det första jag fick upp i huvudet..?! Haha, ledsen Sandra..kunde inte rå för det..=p
Och vilken jäkla gris, tur att den va död..för jag ville inte stötta på den levande på häst, el inte på Hoffa iallafall..
Väl förbi..hör jag plötsligt Sandra säga..det va inte den lilla ängen vi skulle rida runt?! Va, va menar hon?! (Hade själv inte sett det än)..ähh, ja..liten å liten, allt är relativt!
Sådär ja..nu va ALLA väghinder förbi så nu kunde vi få en lung å skön ritt..haha, tur att tron finns..både Aspan och Hoffa va lite flåsiga och stissiga, men dom lungar sig snart..så helst plöstligt prasslar det till i diket å Hoffa kastar sig ut på ängen å spärrar ögonen så man tror dom ska trilla ur, upp där kommer ett råddjur..så ja, där sprang det iväg och juh längre vi red desto mer börja regnet till ta och mörktet falla på ännu mer, undra om vi skulle hinna runt så länge vi såg till andra sidan..?!
I slutet av ängen..där vi skulle vända runt för hemgång..där gick kosserna ja..å på lite halvfart och med en flåsande Hoffa medans Aspan körde lite skänkelvikning så klara vi även detta och hemåt äntligen, nu var det inte så jätte långt kvar..började just undra om vi skulle behöva ringa Kesrtin denna gång oxå, då vi 1gg tidigare ridit vilse och fastnat i kärr, så vi fick ringa och fråga vart vi va..lätt och förklara, vi är i skogen nånstanns..då måste hon börjat undrat vad det är för dårar hon fått i stallet?! Men, kanse kryddar hennes vardag lite..?! Vem vet..
Kanse kan börja med upplevelse ritter, nån som vill börja?!=)
See you..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar